De Zout

De Zout

De Zoutwatercommissie van Orionis organiseert elk jaar het SLAK! Dit jaar zijn we met 7 toppers die ervoor zorgen dat het hele weekend soepeltjes verloopt. We zullen onszelf even voorstellen:

Merel

Voorzitter

Dag lieve zeilers en deksletten, mijn naam is Merel en ik lijdt dit jaar de mooiste commissie van Orionis. Erg veel zeilervaring heb ik zelf niet, helaas, regelen daar in tegen zou ik in mijn skillpakket scharen. Ik ben sinds 2020 lid van Orionis en heb het slak nu zelf al een aantal keer meegemaakt als deelnemer en vorig jaar als Zout. Dit jaar heb ik weer ontzettend veel zin om een super leuk weekend neer te zetten. Ik hoop dat er dit jaar weer veel verschillende schepen mee kunnen doen aan de race om de befaamde SLAK trofee te winnen. Ik hoop jullie allemaal met een goudgele rakker in de hand te zien na de wedstrijden, tot dan!

Annemijn

Secretaris

Gegroet ouwe zee bikkels!
Sinds ik klein ben, werd ik verplicht om elke zondag in zo’n badkuipje te gaan zeilen. Ik kan je een ding zeggen, ik vond er niks aan. Maar toen de jaren voorbij gingen en we ouder en ‘wijzer’ werden, groeide ook mijn liefde voor zo’n zeilbootje. Met papa dagjes op het IJsselmeer of eilandhoppen in de Cariben, al dat gezeil was toch best wel leuk. Als secretaris van de Zout ben ik de wandelende rechterhand maar dan met een net iets toffere naam. Niettemin heb ik er ontzettend veel zin in om er een pluizige wedstrijd van te maken. Dus laten we samen de zeilen strijken en op het vloeibare goud proosten op een weekend om nooit te vergeten. Tot later op ‘t water! 

Liefs, Annemijn

 

Nienke

Penningmeester

Hoi allemaal! Mijn naam is Nienke, ik maak sinds dit jaar deel uit van de mooiste commissie van heel Orionis. Sterker nog, ik mag het mooiste studenten zeilweekend van de hele wereld helpen organiseren. Dit is niet mijn eerste zeilweekend, ik ben namelijk zo´n beetje opgegroeid op een zeilboot en vind het daarom extra leuk om me met dit soort dingen te bemoeien :). Ik ben dit jaar verantwoordelijk voor alle centen die gespendeerd worden rondom het SLAK. Ik kan niet wachten tot we in mei weer met z´n alle biertjes drinken en bootjes varen in Friesland, ik hoop jullie daar ook allemaal te zien!

Tot dan!

Koen

Havens en acquisitie

Hoi! Ik ben Koen en sinds dit jaar mag ik met trots helpen bij de organisatie van het SLAK! Onder mijn bootje valt het havencontact en uiteraard de sponsoring (zo houden we het voor jullie goedkoper ;)). Ik ben een echte dekslet, altijd bij; met pils maar varen doe ik eigenlijk niet. Ik ben 19 jaar oud, woon in Leiden (mini-Amsterdam?) en studeer in Amsterdam. Ik zit in mijn tweede jaar van mijn studie en sinds dit jaar geniet ik echt van het studentenleven. Ik hoop jullie allemaal te spreken op SLAK en hopelijk kijken jullie er ook enorm naar uit!

Laura

Wedstrijdcomité

Dag Zeefanaten,
Mijn naam is Laura en ik zit sinds dit jaar in De Zout!
Mijn ouders wonen aan het water en zijn groot fan van zeilen. De liefde voor zeilen is daarom bij mij al vroeg begonnen. Toen ik 7 jaar was zat ik voor het eerst in een optimist, maar na een aantal jaar rondjes zeilen op de plas had ik het wel gezien (niet met het zeilen, wel met de plas). Daarom besloot ik wedstrijden te gaan zeilen op groter water, zoals het IJsselmeer. Samen met mijn zeilmaatje ben ik begonnen in de RS Feva en later overgestapt naar de 29er. Ik heb een superleuke tijd gehad en het zal waarschijnlijk niet als een verrassing komen dat ik dit jaar het wedstrijdcomité van De Zout zal vertegenwoordigen. Ik kijk uit naar het SLAK en hoop mijn (wedstrijd)zeilvreugde met jullie te kunnen delen! <3

Tot later op het SLAK!!

Lois

Feest, eten en drinken

Hoihoii, ik ben Lois een van de nieuwe aanwinsten van De Zout en Orionis in het geheel. Mijn vader is een enthousiaste wedstrijdzeiler dus je zou zeggen dat zeilen in mijn DNA zit. Daar moet ik wel een kanttekening bij maken, want met mijn – ook met tourzeilen – fanatieke vader en twee oudere broers was er voor mij nooit zo heel veel meer te doen. In deksletten ben ik dus zeer ervaren, en kan ik ook echt van genieten. Net als van een heel goed feest met leuke mensen. Daarom ga ik me dit jaar bezig houden met het organiseren van de geweldige feesten tijdens SLAK.  Met natuurlijk bier in overvloed en iedere dag een heerlijke maaltijd! Hopelijk zie ik jullie allemaal op SLAK24!!!

Skye

Inschrijvingen

Heyy zeilers/nietzeilers,
Ik ben Skye en dit jaar nieuw bij de zout commissie. Gelukkig heb ik dan ook wel een spectaculaire Slak vorig jaar mogen meemaken, waarvan ik zelf weinig herinner, behalve dan het enige motto: niet in het water vallen. Ik kan dan ook zeilen wat altijd een leuke verassing blijft binnen Orions. Al moet ik wel zeggen dat mijn zeilervaring is opgebouwd uit zeilkampen, wat vaak toch meer gefocust is op gezelligheid dan zeilen. Maar dat is okay, want daar gaat het ook om! In de zout ben ik dan ook lekker bezig met jullie inschrijvingen en zorg ik er voor dat alle kindertjes lekker mee kunnen op onze prachtige boottochtjes. Dit doe ik zodat we allemaal lekker de Friese cultuur van drinken kunnen ontdekken en meemaken. Ik kan dan ook niet wachten om jullie inschrijvingen voor slak te regelen en zien, zodat me weer met een groot aantal lekker kunnen zuipen op het water (en zeilen:)).
Dus hopelijk zie ik jullie op SLAK 2024!!!