De Zout

De Zout

De Zoutwatercommissie van Orionis organiseert elk jaar het SLAK! Dit jaar zijn we met 7 toppers die ervoor zorgen dat het hele weekend soepeltjes verloopt. We zullen ze onszelf even voorstellen:

Yemisi Leliveld Voorzitter

Yemisi is hét levende bewijs van ons motto bij Orionis, namelijk ‘bootje varen, biertje drinken!’. Vanaf jongs af aan zeilt ze al fanatiek en sinds dat ze Orionis zit combineert ze dit ook nog met een paar (of wat meer) lekkere pilsjes. Yemisi mag na al heel wat jaartjes lid te zijn van Orionis dit jaar eindelijk de felbegeerde rol van voorzitter van de Zoutwater commissie der Orionis vervullen, en deze is haar op het lijf geschreven! Ze heeft overal wel verstand van, is streng doch rechtvaardig en kan dus heel goed de leiding nemen om een geweldige SLAK neer te zetten dit jaar! Oja fun fact, Yemisi is een van oorsprong een Nigeriaanse naam!

Joyce Den Hertog Secretaris

Joyce is klein en haar lievelingskleur is groen. Ze houdt er niet van als het regent, want dan ziet ze helemaal niks meer door haar bril en moet ze zich helemaal inpakken in haar gigantische regenjas. Ze is ook goed in anderen inpakken, bijvoorbeeld met haar dansmoves, want die heeft ze zeker. Ze is mega creatief en slim (ze doet programmeren en een minor in kunst), en is vooral heel gezellig (met de meiden). Ze houdt ook wel van een feestje dus zal zeker geweldige feesten en heerlijk eten verzorgen als verantwoordelijke voor het feest, eten en drinken voor ‘t SLAK!

Lennard Klaaijsen Penningmeester

Onze Lennard is nog maar net bij Orionis komen kijken en man, man, man wat een proactieve houding heeft hij! Aanwezig als gezelligheidsdier op borrels en weekend, als tapper van Orionis achter de bar en nu gezellig in de Zout is hij een goede carrière begonnen. Dit jaar heeft meneer besloten om de penningmeester taak te gaan uitvoeren binnen de Zout, iets totaal anders dan wat zijn studie, waarbij hij aan vette filmprojecten mag werken, hem tot nu toe heeft geleerd. Met zijn enthousiasme en kritische blik weet hij zijn taken zeker gedaan te krijgen en met zijn kookkunsten menig mens de verblijden. Gelukkig is hij ook zeker niet de lulligste en mag de hele Zout een keer naar zijn huis in Uilenstede afreizen om een klassiek gangfeest mee te mogen maken! Zin an!

Bastijn Zantinge Havens en acquisitie

Door menig man wordt hij ook wel de steunpilaar binnen de vereniging genoemd. Deze jongeman heeft in een korte tijd zijn voetafdruk al duidelijk achtergelaten. Geboren in het bruisende Ede, is Bastijn niet opgegroeid met zeilen. Toch zet hij zich volledig in voor jullie genot en het SLAK, wat hem natuurlijk alleen maar siert. Bastijn is ‘the life of the party’ en weet dondersgoed hoe hij de tent moet afbreken. Met deze kennis in zijn achterzak, vertrouwen we hem het daarom volledig toe om deze keer de tent juist op te zetten.  Met Bastijn als toevoeging aan het team belooft het SLAK grandiozer dan ooit tevoren te worden!

Gerard Nijsse Wedstrijdcomité

Onze Gerard heeft heel wat meegemaakt voordat hij bij Orionis kwam, hij heeft nogal de wereld afgereisd tot hij toch ging studeren in Amsterdam. Actief met het zeilen is hij zeker maar hij komt eigenlijk het liefst voor een biertje langs. Trots is hij dan ook als hij zijn taak om een biertje te drinken met oud Zout heeft voldaan. Dit jaar is hij helemaal klaar om het wedstrijd onderdeel van de geweldige skûtsje weekenden te organiseren want zo’n digibeet als Gerard wil je het liefst het actieve werk buiten laten doen. Ook is hij de perfecte huisvrouw dus vraag hem zeker eens voor je te koken, daar zullen wij bij de zout vergaderingen zeker nog wel van genieten! Deze jongen uit het verre Zeeland is hier wel ver van huis maar voelt zich sowieso weer snel thuis met alle gezelligheid. Oejendag dirum!

Jade van Wegen Feest, eten en drinken

Jade (spreek uit ja dûh) is een spontane, vrolijke meid die veel te vinden is op het (zoute!!) water. Varen van de ene naar de andere kant van het land of zelfs Europa doet zij in een handomdraai. En daarnaast blinkt zij ook nog eens uit in haar studie aan University College. Wat je vooral van haar moet weten is dat haar lievelingskleur blauw is, als je haar ziet lopen draagt ze in ieder geval 1 item in de kleur van het water waar zij zo vaak op te vinden is. Ze zal in de ZOUT het feest, eten en drinken regelen, wat ze natuurlijk voortreffelijk zal doen, ja dûh!

Zsazsa van Raalte Inschrijvingen

Ons Zsazsa, of zouden we moeten zeggen, “our Zsazsa”? International, you know right…Ondanks dat ze vele andere landen heeft mogen bewonen, heeft ze voor haar studie (helaas) toch Nederland gekozen, Amsterdam nogal liefst. Als half tweedejaars heeft ze al het één en ander meegekregen binnen Orionis. Dit maakt dat haar het vertrouwen is gegund de inschrijvingen voor de Zout te mogen gaan regelen. Uiteraard gaan we ervan uit dat zij deze functie foutloos zal vervullen. Wees ondanks dit niet bang na je inschrijving haar een mailtje te schrijven met een saai, nutteloos en ondoordacht verhaal. Zij is namelijk verplicht al jullie mails serieus te nemen en te beantwoorden. Humoristisch als ze is kan je daarentegen uiteraard wel een kutantwoord terug verwachten. Met een dikke kus van our Zjazja.