De Zout

De Zout

De Zoutwatercommissie van Orionis organiseert elk jaar het SLAK! Dit jaar zijn we met 7 toppers die ervoor zorgen dat het hele weekend soepeltjes verloopt. We zullen ze onszelf even voorstellen:

Emma

Voorzitter

Hallo beste lezers, Mijn naam is Emma en dit is alweer mijn derde jaar in deze geweldig leuke commissie! Afgelopen twee jaar heb ik me vooral bezig gehouden met het feesten, eten en drinken en dit jaar zet ik me graag in als voorzitter. Sinds september 2019 ben ik lid van Orionis en sindsdien ben ik steeds vaker op het water te vinden. Zeilen, vooral op de Fryske mârren, kan je me ’s nachts altijd voor wakker maken! Maar een goed feestje of een goede borrel ben ik ook het liefst #bij. Bootje varen én biertje drinken dus, de perfecte combi. Na twee coronajaren kon afgelopen jaar het SLAK Eindelijk weer doorgaan. SLAK 2022 was een groot succes en dat smaakt zeker naar meer! Dit jaar kijk ik dus enorm naar uit om een nog mooier en groter SLAK voor jullie neer te zetten samen met de rest van de ZOUT!

Tot op SLAK 2023!

Sarah

Secretaris

Hee Slakkers! Ik ben Sarah en dit jaar mag ik weer deel uitmaken van de mooiste commissie van Orionis. Samen gaan we het Skûtsje Lange Afstands Kampioenschap organiseren. Zeilen is mij met de paplepel ingegoten. Ik ben dan ook vaak op de prachtige Friese Meren te vinden, met name op de Wijde Ee bij de zeilschool waar ik lesgeef. Ik verheug me enorm op het SLAK. Tot dan!

Merel

Penningmeester

Hey lief SLAK bezoeker, Dit jaar zal ik voor het eerst als ZOUTje mee gaan op het SLAK. Na dit te hebben ervaren als deelnemenr heb ik super veel zin om met de rest van de ZOUT een super leuk weekeind neer te zetten waar het bier rijkelijk zal vloeien. Zeilen is niet een van sterkste punten, maar met mijn enkele uurtjes ervaring op een skûtsje kan ik mijzelf steeds meer fan noemen. Waar ik vorig jaar als barbestuur verantwoordelijk was voor het bier op het SLAK zal ik dit jaar verantwoordelijk zijn voor de knaken, als penningmeester. Super veel zin om jullie allemaal te zien genieten op de boot, in het zonnetje, met een biertje in de hand. Tot op het SLAK!

Liefs, Merel

Tobias

Havens en acquisitie

Ha Slakkers,

Mijn naam is Tobias en houd me dit jaar weer bezig met havens en acquisitie. Zo probeer ik de Friesche havenmeesters te verstaan om het contact te onderhouden en ligplekken te regelen. Verder ga ik aan de slag om ergens een goede sponsordeal uit te slepen, om zo het SLAK nóg aantrekkelijker te maken.
Ondanks dat we aan het lot van de coronamaatregelen overgelaten zijn, heb ik er alle vertrouwen in dat er dit jaar, in wat voor vorm dan ook, een SLAK plaats gaat vinden. En wat voor een! Na twee jaar stilte belooft het een fantastisch evenement te worden.
Zelf ben ik fanatiek zeiler. Echter, heb ik geen skûtsje-ervaring, dat moet er nog van komen…
Tot op SLAK 2022!

Luuk

Wedstrijdcomité

Adjua

Feest, eten en drinken

Hallo lieve zeilers en feestgangers! Ik ben Adjua en mag mijzelf deelgenoot noemen van deze prachtige commissie. Mijn zeil skills zijn helaas nog niet zo goed (ik ben nog lerende), maar een feestje geven kan ik als de beste. Daarom mag ik mij dit jaar bezighouden met het organiseren van de legendarische SLAK feesten, ervoor zorgen dat er bier in overvloed is en er iedere dag een heerlijke maaltijd voor jullie klaarstaat. Je kan mij vrijwel iedere week in verschillende staten van zijn vinden op de orionis borrels, om vervolgens de volgende ochtend iets wat brak op de uni te verschijnen. Vorig jaar heb ik mijn eerste SLAK mogen organiseren en ik weet zeker dat we er dit jaar een nog groter feest van gaan maken! Heerlijk biertje op de kade en de volgende dag iets wat brak op het water! Ik heb er zin in! Tot dan:)

Dirk

Inschrijvingen

Ahoj slakkers, Mijn naam is Dirk en ik ben een nieuw bij het slak. Ik ga alles rond de inschrijving regelen. Afgelopen half jaar heb ik voor 1.56 euro per uur gewerkt, echter ben ik niet 8, kom niet uit bangladesh en werk ik ook niet voor de h&m. Ik heb namelijk die periode stage gelopen bij een softwarebedrijf waar ik het inschrijf- en facturatieproces heb geoptimaliseerd. Het zou dus wel goed moeten komen. Dat mag ook wel want de ambitie om er iets prachtigs van te maken zit er goed in. Zo willen we het grote succes van de terugkomst van het slak in 2022 na de corona jaren nog succesvoller door te zetten in 2023. Meer boten, meer inschrijvingen, meer minder slaap, meer inschrijvingen, meer gezelligheid en meer ald wal. Ik heb veel zin er kan niet wachten om een ‘Friese tequila’ en nog heel veel meer leuks met jullie mee te maken.