FAQ

FAQ (Als je het dus niet snapt)

Wat is het SLAK?

Het SLAK, oftewel het Skûtsje Lange Afstandskampioenschap, is een groot zeilevenement en -festijn georganiseerd door de Zoutwatercommissie van de Amsterdamse Studentenzeil-vereniging Orionis. Met het SLAK proberen wij de oude Friese traditie van het skûtsjesilen een nieuw leven in te blazen door studenten te enthousiasmeren voor deze ongelofelijk gave zeilervaring. Het SLAK is daarom ook onmisbaar voor alle Nederlandse studentenzeilverenigingen die traditiegetrouw ieder jaar met Pinksteren vanuit alle hoeken van het land naar Friesland afreizen om mee te doen.

Tijdens het SLAK worden er wedstrijden tussen drie Friese dorpen gevaren. Deze wedstrijden kunnen kortebaanraces en langebaanraces zijn, en er wordt gejaagd (dat betekent dat het skûtsje via het land wordt voortgetrokken). Daarnaast wordt ontzettend veel gefeest tussen al het zeilen door. Naast een geweldige tijd met je team is dit dus dé leukste mogelijkheid om te bonden met andere zeil- en feestfanaten!

Wanneer vindt het SLAK plaats?

Het SLAK vindt plaats tijdens Pinksteren dat is dit jaar van 26 tot en met 29 mei.

Van wanneer tot wanneer kan ik mij inschrijven?

De inschrijvingen worden geopend op 28 februari en zullen sluiten op 21 maart.

Wat is de route die gevaren gaat worden?

Balk – Langweer – Heeg

Hoe kom ik aan een skûtsje?

Het is de bedoeling dat de teams hun eigen skûtsje regelen. Indien je tegen problemen aanloopt kun je natuurlijk met ons contact opnemen.

Moet ik er zelf voor zorgen dat mijn skûtsje naar Balk gevaren wordt?

Ja, het is de bedoeling dat ieder team hun eigen skûtsje naar Balk vaart. Let hierbij goed op de openingstijden van eventuele bruggen. Deze kunnen wel eens op vrijdag een aangepaste dienstregeling hebben. Aangekomen in de haven van Balk zal je een ligplaats aangewezen krijgen.

Waarom moet ik een kopie van mijn ID sturen?

We hebben een kopie van je ID nodig om je leeftijd te kunnen checken en in verband met vergunningen en andere organisatorische zaken rondom het SLAK moeten wij aan de gemeente, havenmeesters of andere betrokkenen kunnen aantonen wie er allemaal aanwezig zijn. Zoals uitgelegd in het inschrijfformulier hebben we niet alle informatie op je ID nodig (alleen foto, voornaam, achternaam, geboortedatum en geldigheidsduur zijn voor ons relevant). Onbelangrijke informatie, zoals je Burgerservicenummer kun je doorkrassen alvorens de kopie van je ID naar ons te sturen. Het handigst gaat dit met de app KopieID van de Rijksoverheid, maar anders kan je dit ook makkelijk doen met Paint of gewoon je telefoon. Na afloop van het SLAK zullen wij uit privacyoverwegingen alle kopieën verwijderen.